Bekerfinale voor Buitenposter Jildou Koning thuiswedstrijd!

Aanstaande vrijdagavond vinden in sporthal de Houtmoune de KNVB-bekerfinales zaalvoetbal plaats. Om 19.00 bijt Futsal Buitenpost de spits af tegen Roden. Daarna strijden Hoogeveen VR1 en Libertas VR2 vanaf 20.15 uur om de noordelijke beker. Tenslotte volgt om 21.30 uur de finale in de a-categorie. Hierin treffen Futsal Emmeloord en Futsal Dragten elkaar.

De 19-jarige Jildou Koning, hikke en tein in Buitenpost en speelster van Libertas VR2, kan op de fiets naar de sporthal de Houtmoune. Hoewel geboren in het ziekenhuis in Dokkum woont zij sindsdien al in Buitenpost. Hier startte op zesjarige leeftijd haar voetbalcarrière in de meisjes pupillen. In 2006 verkaste zij naar het talententeam van VIOD uit Driezum. Het volgende station was Harkemase Boys waar zij in de landelijke divisie MO17 wekelijks het vuur uit de sloffen liep. Vanaf 2020 voetbalt Jildou bij Be Quick Dokkum op veld. Het zaalvoetbalavontuur begon voor haar in 2016 bij KTP Nieuw Roden en in 2019 sloot zij zich aan bij de a-selectie van Libertas.

Bij Libertas voelt de onverwoestbare aanvalster zich als een vis in het water. In de halve finale tegen het sterke Drs. Vijfje scoorde zij het eerste doelpunt. Hiermee had zij een belangrijk aandeel in de uiteindelijk 2-1 overwinning. Ook dit seizoen heeft Jildou Koning weer stappen gemaakt. Dit viel ook coach Sven van Dam van Libertas VR1 op. Zijn team voetbalt in de eredivisie. Zowel tegen Den Haag als OS Lusitanos mocht Jildou al minuten maken op het allerhoogste zaalvoetbalniveau in Nederland.

Zaalvoetbal is in de afgelopen decennia geëvalueerd tot een contactsport. Met name op eredivisie niveau wordt op fysiek gebied zelfs meer toegestaan dan bij veldvoetbal. Jildou Koning is binnen Libertas de exponent van het ‘nieuwe’ zaalvoetbal. Aan haar inzet en gedrevenheid zal het komende vrijdagavond dan ook niet liggen.