Bus parkeren of hoog druk!

Afgelopen woensdag speelde Libertas VR2 misschien wel hun wedstrijd in hun nog prille bestaan, maar verloor desondanks de topper tegen Drs. Vijfje VR2. Qua verliespunten stonden beide teams op gelijke hoogte, echter het verschil in aantal gespeelde wedstrijden was en is vier in het voordeel van Libertas. Bij winst zou het kampioenschap in de hoofdklasse zo goed als zeker binnen zijn en bij verlies heeft Libertas dit mooie vooruitzicht niet meer in eigen hand. Coach Romke Wielstra koos voor de tactiek om de tegenstander direct vast te zetten op eigen helft. Dus hoog druk zetten. Normaliter kiest hij vaak voor een verdedigende tactiek, in het jargon bekend onder de ‘bus parkeren’.
Het blijft koffiedik kijken welke tactiek uiteindelijk het best gehanteerd kon worden tegen Drs. Vijfje VR2. Feit is wel dat het spelen op de counter tot nu toe zeer effectief was.
In een hoog tempo probeerde Libertas de tegenstander met de rug tegen de muur te voetballen. Maar die keren dat Vijfje zich hieronder uit kon voetballen, was bijna telkens met fatale afloop. Het was zo’n wedstrijd dat alles lukte bij de studenten. De ruststand was 2-1 in het voordeel van de Groningers. Na rust liep men uit naar een 4-1 eindstand. Een deceptie voor de meiden van Libertas, die nu in de wachtkamer mogen plaatsnemen.