Eredivisie volgend seizoen in een split competitie.

De Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal gaat volgend seizoen naar een split competitie. Dit betekent kortgezegd dat de eerste helft van het seizoen alle ploegen één keer tegen elkaar spelen. De nr 1 t/m 6 gaan daarna verder in een poule alsmede de nummers 7 tot en met 12.
Net als bij de heren plaatsen de nummers 1,2 zich voor de halve finale van de play-offs. De nummers 3 en 4 spelen een kwartfinale tegen de nummer 5 en de winnaar van een zogenaamde brugwedstrijd tussen de nummer 6 en de nummer 1 van Poule B.
Door te kiezen voor dit systeem blijft het langer spannend in de competitie. Dat heeft de herencompetitie bewezen dit seizoen. Daarnaast wordt de weerstand hoger en wedstrijden interessanter.
Nieuwkomers zijn DWOW, Mazzelstars en ZVV Middelburg. De clubs komen over uit de Hoofdklasse. Van Drachtster Boys nemen we afscheid die doen vrijwillig een stapje terug naar de hoofdklasse.
De competitie start vrijdag 9 september met de eerste speelronde. 2 september wordt de wedstrijd om de supercup gespeeld tussen Drs. Vijfje en Os Lusitanos.