Gedreven Libertas VR3 pakt eerste punten ten koste van Winsum VR1

De druiven waren zuur voor Winsum VR1 toen men na twee keer 25 minuten zaalvoetballen moest constateren dat veel balbezit niet automatisch drie punten betekent. Libertas verdedigde klein en onder leiding van Veslina Bukina en Esther Dillema hipten de medespelers van links naar recht om de opbouw van de tegenstanders te frustreren. Bij balverovering schakelden de speelsters van Libertas razendsnel om, om een counter te plaatsen. De omschakeling van balbezit naar balverlies werd door Winsum niet goed uitgevoerd. Dit leverde een groot aantal kansen voor Libertas op. Twee daarvan werden in de eerste helft benut door Jildou Koning en Esther Dillema. Toch kreeg Winsum ook kansen, maar Veselina Bukina pareerde deze op vakkundige wijze.

In de tweede helft ging Winsum nog meer druk zetten en kreeg Libertas het zwaar te verduren. Men kon zich nauwelijks onder deze druk uit voetballen. Dit leidde tot een verdiende goal voor de Groningers. Maar deze vreugde was van korte duur. Lianne van Tol (zie foto) maakte aan alle illusies een einde om luttele minuten daarna via een perfect uitgevoerde counter de 3-1 te scoren.
Coach Johannes de Jong was na afloop heel tevreden over de inzet van zijn pupillen. Hij prees met name Lianne van Tol omdat zij een overtreding had gemaakt, iets wat hij bij haar nog nooit had gezien. Scheidsrechter Griek viel niet op, dus deed hij het prima.
Door deze overwinning is Libertas VR3 van de hatelijk nul verlost.