Kampioenskandidaat Drs. Vijfje maatje te groot voor Libertas!

Voor de vierde keer troffen de teams van Drs. Vijfje en Libertas elkaar dit seizoen; twee in de beker en twee in de competitie. De statistieken geven de machtsverhoudingen duidelijk weer tussen de onbetwiste favoriet voor de Nederlandse titel en Libertas die het seizoen eindigde op plek 9. Voor de vierde keer won Drs. Vijfje met duidelijke cijfers (2-6). In de onderlinge duels wisten de Groningse studenten liefst 24 keer het net te vinden en hoefde de keepster van dienst maar vier keer te capituleren. Voor de neutrale toeschouwer was het niet alleen genieten van de individuele klasse maar ook van het positiespel van de Groningers.
Biedt deze nederlaag enig perspectief voor de toekomst? Jazeker! Na een 0-4 ruststand leek Libertas in een prima tweede helft op weg naar een stuntje. Het was Silke van der Wal die een mooie aanval fraai bezegelde met een doelpunt. Met nog zes minuten op de klok veranderde Sam Bosma een schot van Linda Bosma bewust van richting en liet daarmee keepster Fleur Waldus kansloos. Een minuut later kwam Bosma, met afstand de beste speelster aan Libertaszijde deze avond, weer oog in oog met Waldus. Nu kwam de Groningse goalie als winnaar uit de bus. Dit had een opmaat kunnen zijn voor vijf razend spannende minuten. Helaas, het tegenovergestelde gebeurde. Een slap schot van Sharon Luttmer, die Thirza Leistra per ongeluk verlengde en daarmee in eigen doel belandde, bezegelde één minuut later het definitieve lot van de Damwâldsters. Dezelfde Luttmer zou met haar derde doelpunt de eindstand bepalen op 6-2.
Coach Sees Bergman blikte dan ook met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. De eerste helft was slappe hap waarbij enkele speelsters te weinig energie in hun spel etaleerde. Dit was voor de coach aanleiding om de kleedkamer in de rust te mijden. Dat ‘zijn’ meiden dit signaal duidelijk oppikten, bleek wel in de tweede helft. Ook was Bergman duidelijk in zijn commentaar over de tegenstander: ‘Dit team is zes jaar verder dan ons. Libertas heeft daarom een prachtige toekomst in het vizier.
Voor meer prachtige foto’s: zie facebooksite Meint de Vries