Libertas verliest cruciaal bekerduel van OS Lusitanos!

Vooraf was de verwachting dat Libertas het zeer zwaar zou krijgen tegen meervoudig landskampioen OS Lusitanos. De Amsterdammers hebben flink de beurs getrokken om het team te versterken. Chelly Drost (Telstar), Daniël Kortlever (ZVG), keepster Danielle de Bruijn (Ajax amateurs), keepster Celine Lindhoudt (zvv Den Haag), Sien Tielen (HEDW) en oud-international Jennifer Oliveira (Futsal Rotterdam werden vergezeld door de internationals: Kelly Hollak (ZVG) en keepster Anna Reitsma (ZVG). Daar tegenover stond het vertrek van keepster Jessica Overtoom (FC. Marlène) en Bouchra Moudou (Hovocubo).

Desondanks was het jonge Libertas-team totaal niet onder indruk van de tegenstander. Met fris aanvalsspel creëerden de Friezinnen direct een aantal mogelijkheden. Maar onnodig balverlies was van Thirza Leistra was de inleiding van de eerste tegentreffer. Jennifer Oliveira profiteerde optimaal. Daarna had Sam Bosma de gelijkmaker op de schoen. Maar waar zij niet in slaagde, gaf Danielle Kortelever wel het juiste voorbeeld door uit een corner de 2-0 aan te tekenen. Toen Jennifer Oliveira voor rust tot twee keer toe verzuimde om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, bekroonde Sam Bosma een mooie aanval met een doelpunt. Daarna kregen beide teams nog twee grote kansen.

Vlak na rust reageerde Kim van Velzen iets feller dan Jildou Koning op een voorzet; een tegendoelpunt uit het niets. In het vervolg van de wedstrijd regende het kansen aan beide zijden. Meer de keepsters Laura Hummel (Libertas) en Anna Reitsma lieten zich niet meer passeren. Door deze 3-1 nederlaag wordt het een ‘poepetoer’ voor Libertas op als groepswinnaar door te stomen naar de halve finale in de strijd om de KNVB-beker.

En zeker meldenswaardig was de arbitrage. Twee toparbiters leidde deze bekerwedstrijd nagenoeg perfect. Hun Engelse wijze van fluiten door Jazzy Hindriks uit Smilde en Kevin Vellekoop uit Sneek werd zeer gewaardeerd.

De foto’s zijn deze keer gemaakt door een leerling van Erwin Olaf: Rafaela Dijkstra. Dank daarvoor.