Libertas VR2 verrast Hoogeveen VR1

Afgelopen vrijdagavond stond voor Libertas VR2 de verre uitwedstrijd tegen Hoogeveen op het programma. Een tegenstander van formaat. In de onderlinge confrontaties waren de verschillen minimaal en kon het kwartje beide kanten opvallen. De beide laatste ontmoetingen werd door Hoogeveen gewonnen. Maar de rollen waren nu omgekeerd. De Friezinnen trokken met een 2-0 overwinning aan het langste eind.

Vanaf het begin had Libertas een klein overwicht en wist hierdoor ook de meeste kansen te creëren. Het kwam dan verdiend op voorsprong door zeer fraai doelpunten van Rachel Geertsma (zie foto) en Neeltsje Visser. De doelpunten waren identiek waarbij de tegenstander via een handige actie voor het doel in de luren werd gelegd.

Na rust wist Hoogeveen al vrij snel de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Daarna bleef Libertas vrij makkelijk overeind. In de slotminuten ging de keepster van Hoogeveen mee voetballen om met een overtalsituatie toch nog de gelijkmaker af te dwingen. Maar in plaats zich terug te trekken ging het team van coach Romke Wielstra hoog druk zetten. Dit resulteerde in een afgedwongen handsbal van de goalie van Hoogeveen. Zij kon vroegtijdig gaan douchen en Libertas feestvieren, want de eerste punten van het seizoen waren binnengehaald.

13 november 2023