Libertas VR2 voorkomt blamage dankzij keepster Jessica Jurg!

Drs. Vijfje VR2 is dit seizoen niet voor de eerste keer de lachende derde. Het profiteerde optimaal van het gelijkspel tussen de concurrenten Libertas VR2 en Drachtster Boys VR2. Won Libertas in Drachten, in Damwâld trok Drachtster Boys aan het langste eind. Beide teams moesten vrijdag winnen om in de strijd te blijven voor het kampioenschap in de hoofdklasse. Een aantal speelsters van Libertas was daar niet van doordrongen, want het was louter aan keepster Jessica Jurg te danken dat het team van coach Romke Wielstra toch nog een puntje in eigen huis hield.
Alles leek nog rozengeur en maneschijn toen Neeltsje Visser met een vlammend schot keepster Richelle Gordijn kansloos liet en Libertas op voorsprong zette. Maar Libertas speelde futloos en onnauwkeurig. Het balverlies was niet op twee handen te tellen. In de omschakeling waren het de speelsters van Drachtster Boys die ‘tig’ keer alleen op Jessica Jurg afkwamen. Met de meest fantastische reddingen kon zij het tij lang keren. Uiteindelijk was zij kansloos op een schot in de korte hoek van de sterk spelende Margriet Samson. Nog voor rust zette Julia Hummel Drachtster Boys op voorsprong.
In de pauze legde coach Romke Wielstra de vinger op de zere plek. Maar dit was aan dovemansoren gericht. Binnen een minuut moest Jurg voor de derde keer vissen. Met een geweldige stift liet Marijke de Ridder keepster Jessica Jurg kansloos. Was er dan niets positiefs te melden. Jazeker! Onder aanvoering van Lotte Koot en met name de uitblinkster aan Libertas-zijde, Ingrid van der Wal, gingen de Damwâldsters op jacht naar doelpunten. Het conditioneel niet bijster sterke Drachtsters Boys moest zich beperken tot tegenhouden. Uiteindelijk wist Ingrid van der Wal twee keer keepster Richelle Gordijn te verschalken. Bij het laatste doelpunt mag zeker de schoonheid van de assist, van de niet geheel fitte Lotte Koot, zeker worden benoemd. In de laatste minuten snakte Drachtster Boys naar adem en begroette het eindsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Sital met het meeste gejuich.
Dank is weer verschuldigd aan onze fotograaf Meint de Vries. Op zijn facebookpagina zijn nog veel meer prachtige foto’s van deze wedstrijd te zien.