Libertas VR2 wint topper tegen Be Quick VR1

Eindelijk stond er voor Libertas weer een echte ouderwetse streekderby op het programma. Zowel Libertas VR2 als Be Quick VR1 waren nog zonder puntverlies. Omdat de wedstrijd op een donderdagavond stond ingepland liet een aantal speelsters van Libertas verstek gaan. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo kon international Jessie Prijs deze personele problemen oplossen, omdat zij vanavond de wedstrijd van Libertas VR1 tegen OS Lusitanos moet ‘skippen’. Zij loopt dit weekend namelijk de Berenloop halve marathon op Terschelling.

Libertas startte overtuigend in het sportcentrum Tolhuispark te Dokkum. Het was Rafaela Dijkstra die de Damwâldsters op voorsprong zette. Even leek het een ‘walk-over’ te worden. Libertas kregen legio kansen om de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium in het slot te gooien. Maar het verwachte vervolg kwam er niet. Libertas VR2 speelde misschien wel haar slechtste wedstrijd tot nu toe in dit seizoen. De ingestudeerde looplijnen bleven achterwege, de passing was slecht en ook in de omschakeling liet men steken vallen. Kortom een rommelige wedstrijd. Dit gold van beide zijden. Bijkomende voordeel was dat het foutenfestival over en weer leidde tot kansen. Alleen Jeanine Bosma wist in de eerste helft nog een keer keepster Julia Ringnalda te verschalken. De ruststand van 0-2 was wel een juiste afspiegeling van het aantal kansen.

Na rust kreeg Be Quick meer vat op het spel van Libertas. De aansluitingstreffer van Simone Hofer, na balverlies van keepster Vesseline Bukina, was dan ook loon naar werken. Maar bij de eerste de beste aanval die op dit doelpunt volgde, scoorde Jessie Prijs. Ondanks dat beide teams nog een aantal kansen om zeep hielpen, was de wedstrijd hiermee gespeeld. Door deze overwinning blijven Libertas en Drs. Vijfje de enige teams zonder puntverlies.