Libertas VR3 verliest topper tegen Hoogeveen VR1

Met een overwinning hadden de speelsters van Libertas VR3 de champagneflessen zo goed als zeker kunnen ontkurken. Echter het sterke Hoogeveen gooide spreekwoordelijk roet in het eten en won verdiend met 3-0 in de Sikkemahal te De Westereen.
Even leek het erop dat Libertas, o.l.v. Romy Elsenga, Hoogeveen bij kon benen. Beide teams kregen kansen die onbenut bleven. Maar hoe langer de eerste helft duurde, des te meer kansen Hoogeveen kreeg. Het was louter aan keepster Anique Hoogeveen te danken dat de nul lang op het scorebord bleef. Het was voor haar wrang dat luttele seconden voor het rustsignaal het toch mis ging.
Met een 1-0 achterstand begon Libertas aan de tweede helft. Maar aan alle illusies kwamen binnen twee minuten een eind. Hoogeveen liep uit naar een 3-0 voorsprong en zou deze niet meer uit handen geven. Libertas moet zich dinsdagavond moeten proberen te herpakken in en tegen Sint Annaparochie. Maar de wedstrijd van het jaar is ongetwijfeld de uitwedstrijd tegen Hoogeveen. Op vrijdag 3 juni volgt een derde confrontatie, maar dan in het hol van de Leeuw.